Dežurni telefon dostupan 24h

 

Четвртак, 01 Јуни 2017 16:18

Oдржана обука за стручне радике центара за социјални рад у Врању

У оквиру пројекта „Укључивање миграција у националне развојне стратегије“ који реализују Међународна организација за миграције, УНДП и Швајцарска агенција за развој и сарадњу одржана је обука за стручњаке из система социјалне заштите. Приликом одабира градова водило се рачуна о покривености центара за социјални рад који се налазе у „пограничним“ подручијима.

 

vranje slika

 

Обука је рализована 10. и 11. априла 2017. Предавачи су били запослени из Центра за заштиту жртава трговине људима Лидија Милановић и Сања Савић, као и директор те институције Сања Кљајић. Обуци су присуствовали стручни радници из центара за социјални рад Медвеђа, Бојник, Прешево, Владичин Хан, Врање, Трговиште, Лесковац и Босилеград. 

 

vranje obuka

 

Основна тема обуке је била идентификација жртава трговине људима у мигрантској популацији. Обрађене су и теме индикатора за препознавање жртава трговине људима, као и могућностима деловања у ситуацијама сумње на трговину људима, пружања помоћи особама у стању ургентне потребе и резилијенцама код угрожених категорија корисника.

Read 402 times Last modified on Четвртак, 01 Јуни 2017 16:27
Врх стране