Dežurni telefon dostupan 24h

 

Петак, 21 Април 2017 09:01

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ЦЕНТРА И JESUIT REFUGEE SERVICE-а

Представници Центра за заштиту жртава трговине људима (ЦЗЗТЉ) и ЈРС (Jesuit Refugee Service) потписали су данас у Београду меморандум о сарадњи којим се регулишу међусобна права и обавезе двеју страна.

Rukovanje 1

„Ова тема је изузетно осетљива и захтева прецизно уређење сарадње између установе социјалне заштите, с једне стране, и организације која пружа услугу смештаја, с друге стране", изјавила је Сања Кљајић, директорка Центра за заштиту жртава трговине људима. Она је навела и да потписивање меморандума представља разраду међусобних обавеза када је у питању смештај малолетних мигранатља жртава трговине људима испод 14 година старости.

Адријан Никачевић, директор ЈРС за Србију, изјавио је да „потписивање споразума представља још један пример унапређења сарадње између владиног и невладиног сектора на пољу заштите миграната и тражилаца азила на територији Републике Србије". Он је истакао да се сарадња с Центром за заштиту жртава трговине људима одлично уклапа у мисију ЈРС (Jesuit Refugee Service) која је садржана у три кључне речи: пратити, служити и заговарати.

Potpisivanje 1

ЈРС је међународна невладина организација која је у фази успостављања социјалне услуге прихватилишта за малолетне мигранте испод 14 година који су претрпели неки вид насиља. ЈРС је већ потписао меморандум с Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и у фази су лиценцирања ове услуге. Како су малолетне жртве трговине људима могуће у групацији миграната, и с обзиром да трговина представља један од најгорих облика насиља, може се претпоставити да ће Центар за заштиту жртава трговине људима (ЦЗЗТЉ) имати значајне потребе за сарадњом са ЈРС.

Read 559 times
Врх стране