Dežurni telefon dostupan 24h

 

Четвртак, 23 Октобар 2014 08:49

Трговина људима - улога и координација центра за социјални рад са осталим институцијама у заштити жртава трговине људима

У оквиру обележавања месеца борбе против трговине људима, у Лесковцу је дана 20.10.2014.-е године одржана трибина под називом ''Трговина људима-улога и координација центра за социјални рад са осталим институцијама у заштити жртава трговине људима''.

Trgovina ljudima 6

Трибину је организовао Локални тим за борбу против трговине људима уз појачано ангажовање центра за социјални рад из Лесковца. На трибини је учествовао и Центар за заштиту жртава жртава трговине људима са темом ''Центар за заштиту жртава трговине људима - улога и координација у заштити жртава трговине људима'' коју је презентовала Лидија Милановић, руководилац Службе за координацију заштите жртава трговине људима.

Након изношења свих тема, развила се дискусија на тему конкретних тешкоћа у пракси заштите жртава трговине људима, где су разјашњена нека конкретна питања надлежности и појединачних активности, као и обавеза и могућности центра за социјални рад у заштити жртава трговине људима. Локални тим за борбу против трговине људима је у Лесковцу формиран у оквиру пројекта који реализује Међународна организација за миграције (IOM) у партнерству са Министарством унутрашњих послова Републике Србије.

Read 941 times Last modified on Четвртак, 23 Октобар 2014 08:53
Врх стране