Dežurni telefon dostupan 24h

 

Уторак, 24 Јули 2018 09:11

Обука "Примена индикатора за прелиминарну идентификацију жртава трговине људима"

У циљу унапређења механизма за превенцију и идентификацију жртава трговине људима у Србији, одржане три радионице по акредитованом програму обуке „Примена индикатора за прелиминарну идентификацију жртава трговине људима“.

У сарадњи са Међународном организацијом за миграције (ИОМ) и уз одобрење Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарства унутрашњих послова одржане су три радионице за представнике система полиције, образовања и социјалне заштите.

Обуку су прошла укупно 84 професионалца из различитих места у Србији (Шабац, Лозница, Сремска Митровица, Владимирци, Ваљево, Шид, Зајечар, Бор, Мајданпек, Неготин, Кладово, Соко Бања, Бољевац, Књажевац, Крушевац, Трстеник, Варварин, Ћићевац, Врњачка Бања Рековац, Алексинац, Александровац).

Претходне године закључно са 31.12.2017. године реализовано је седам обука у Новом Саду, Панчеву, Прокупљу, Новом Пазару и три обуке у Београду. Овим обукама, до сада је обухваћено преко 50 центара за социјални рад широм Републике Србије.

                                         

Полазници су у евалуацији обуку оценили као изузетно корисну.

slika3

 

slika4

Read 429 times
Врх стране