Dežurni telefon dostupan 24h

 

Четвртак, 03 Август 2017 09:05

Светски дан борбе против трговине људима

Резoлуцијом Уједињених нација новембра месеца 2013. године 30. јул одређен је за Светски дан борбе против трговине људима. Ове године по четврти пут Светски дан борбе против трговине људима обележен je у Републици Србији. Државне институције, институције локалних самоуправа, међународне организације, невладине организације и медији обележили су овај дан како би се стручној и широј јавности скренула пажња на феномен трговине људима и на потребу да сви заједно радимо на сузбијању овог проблема. Трговина људима није само проблем државе, већ свих нас и свако од нас има своју улогу у борби против трговине људима.

svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

30. јула на Ади у организацији Црвеног крста, Центра за заштиту жртава трговине људима и организације „Унитас“ обележен је Светски дан борбе против трговине људима. Сви присутни информисани су о Светском дану борбе против трговине људима и проблему трговине људима у Србији и свету. Овом приликом реализоване су едукативне радионице за родитеље и децу, а које су држали волонтери и вршњачки едукатори Црвеног Крста Србије, све у циљу едукације шире популације и превенције трговине људима.

a1

Обележавање Светског дана борбе против трговине људима подржао је и Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Пре неколико дана министар Ђорђевић донео је Упутство за примену индикатора за прелиминарну идентификацију жртава трговине људима које је упућено центрима за социјални рад, установама за смештај корисника и другим пружаоцима услуга, а у наредном периоду радиће се и на едукацији и унапређењу компетенција запослених у систему социјалне заштите за примену овог упутства. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања подржаће и све друге активности које се буду реализовале на пољу идентификације, заштите и превенције трговине људима.

Read 1965 times
Врх стране